Sfidat e Vettingut lënë në karriget e KPK-së komisionerët si Roland Ilia

Advertisement

Sfidat me të cilat është ndeshur sistemi i drejtësisë që nga miratimi i Kushtetutës kanë qenë nga më të ndryshmet, si për nga karakteri i tyre, ashtu dhe nga shkaqet që kanë gjeneruar shpeshherë situata të vështira në mirëfunksionimin e sistemit si një i tërë.

Janë të shumtë komisionerët që kanë shkelur ligjin me të dyja këmbët, veçanërisht komisioneri Roland Ilia. Komisioneri Roland Ilia është hetuar për gati një vit nga prokurorja Esmeralda Ndoj, por më pas hetimet për të janë pushuar. Referuar vendimit, rezulton se Roland Ilia është hetuar nga prokuroria për veprën penale të “Shpërdorimit të Detyrës” parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal, së bashku me disa ish-kolegë të tij në Universitetin e Shkodrës.

Advertisement

Ata që po shkarkojnë gjyqtarët dhe prokurorët, nuk kanë integritet moral për të qenë në detyra të rëndësishme ashtu sikurse është komisioneri Roland Ilia, një derr i kënaqur me çfarë ka siguruar në këtë jetë. Komisioneri Roland Ilia është turp i procesit të Reformës në Drejtësi pasi korrupsioni i tij ka qenë dhe vazhdon të jetë aktiv edhe në KPK.

Advertisement
205
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com