Ramës “s’i del e keqja” me Evropën: Integrimi në BE, më i gjatë se Lufta e Trojës

Advertisement

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama e karakterizoi si të ashpër pritjen e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për anëtarësimin në BE. Duke folur në konferencën e “The Economist”, Rama tha se marrëdhëniet e Ballkanit Perëndimor me BE, nuk kanë ndryshuar.

Ai e krahasoi procesin e gjatë të para-pranimit të Shqipërisë në BE, me vitet që u deshën për të pushtuar Trojën.

“Kështu po zhvillohet Ballkani brenda BE-së”, tha Rama, i cili iu drejtua letërsisë pas Luftës së Trojës, duke thënë se “Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut po përballen me botimin e dytë” në pritje të Gondos “nga Samuel Beckett.

“BE është një simulim i punës së Samuel Beckett, askush nuk lëviz”, tha Rama duke shtuar se është i vendosur të vazhdojë ofertën e Shqipërisë për BE-në.

“Ne do të bëjmë gjithçka që të jemi anëtare të Evropës”, tha Rama.

“Ballkani ka qenë në procesin e integrimit për shumë vite dhe ne do të bëjmë gjithçka për të qenë një anëtar i Evropës. Është shumë e lodhshme të provosh ose të shmangësh ose të qëndrosh në dhomën e pritjes. Ne nuk kemi alternativa të tjera dhe nuk duam të kërkojmë alternativa të tjera”, tha Rama, duke theksuar se “kjo është hera e parë si komb që ne mund të zgjedhim për veten tonë, dhe jo për dikë tjetër që të zgjedhë për ne”.

Advertisement

Ai theksoi se “ne duhet të vazhdojmë dhe ndërkohë të bëjmë atë që duhet të bëjmë, për të çuar përpara reformat, për të marrë të gjitha hapat për të arritur qëllimin”, tha Rama.

Advertisement
191
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com