Ogur i keq për drejtësinë/ Komisioneri Lulzim Hamitaj i padenjë për postin në KPK-së

Advertisement

Të gjithë e dinë që komsioneri Lulzim Hamitaj ka të ardhurat e një biznesmeni. Madje edhe ai vetë e ka pohuar kêtë gjë. Për më tepër ai ka deklaruar se këto të ardhura i ka siguaruar  kryesisht nga aktiviteti  si avokat ne Itali dhe Spanje”, por që nuk ka dokumentacion për ti vërtetuar këto të ardhura.

Aktiviteti në Itali dhe në Spanjë bëhet bindes, mund të vërtetohet si teori vetëm në momentin kur bëhët vetdeklarimi i pasurisë bazuar me ligjin përkatës. Kësisoj përderisa komisioneri nuk e ka bërë një gjë të tillë, duhej skualifikuar nga procësi e jo  të merrte rolin e personit që vendos për karrierën e gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Advertisement

Lulzim Hamitaj, nuk ka plotësuar dhe as dorëzuar formulari i “Vetdeklarimit”, bazuar në ligjin Nr,138/vitit 2015, ”Për garantimin e Integritetit të personave që zgjidhen, emërohet ose ushtrojnë funksione publike”.

Ky njeri e ka vendin në burg sa me shpejt të jetë e mundur pa shkaktuar akoma më shumë dëm.

Advertisement
310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com