Ky “rregull i artë” mund të shpëtojë marrëdhënien tuaj

Advertisement

Në çështjet e dashurisë nuk ka rregulla të funksionimit. Secili çift formon jetën dhe marrëdhënien e përditshme. Përderisa integriteti psikologjik dhe fizik i secilit anëtar nuk rrezikohet, secili çift mund të funksionojë sipas dëshirës. Kjo është gjendja ideale. Të kesh respekt të ndërsjellë, mirëkuptim, dashuri në një marrëdhënie.Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë e mundur dhe një grua e përjetoi atë kur burri i saj i parë u tregua i pandershëm ndaj saj. Ajo që atëherë ka vendosur sesi një rregull i vetëm duhet të zbatohet në lidhjen e saj në mënyrë që të zgjasë. Siç shihet nga historia e saj, ky vendim shkoi mirë.

Përvoja e pakëndshme

“Martesa ime e parë zgjati gjashtë vjet dhe erdhi pas një lidhjeje gjashtë vjeçare. Nuk ishte ajo që ne e quajmë ‘dashuria e jetës sime’, por kishte respekt, dashuri dhe ndershmëri mes nesh. Ose kështu mendova, derisa gjithçka filloi të copëtohej. “Mora vesh që ish-burri im më gënjeu shumë ose më fshehu shumë detaje, si p.sh. ai pa një ish rastësisht dhe e ftoi të dilte për një pije me të ose se ai u dashurua një e njohur e zakonshme dhe i kërkoi asaj të bënte seks. “, shkruan Mei Fox, redaktore e psikologjisë dhe marrëdhënieve në mediat kryesore si New York Times dhe revista Forbes, në lidhje me përvojën që e bëri atë të ndryshojë mënyrën se si ajo sillej në marrëdhëniet e saj.

Rregulli “i artë” për marrëdhëniet

“Ajo që mësova nga përvoja e martesës sime të parë mund të them ishte një dhuratë, një njohuri që nëse do ta kisha më parë do të kisha shmangur shumë situata të pakëndshme. Kuptova se sekretet, madje edhe ato më të pafajshmet dhe të vogla, çojnë në keqinterpretime dhe keqkuptime poshtëruese. Gënjeshtrat minojnë marrëdhënien dhe perspektivat e saj. “Unë nuk do të lejoja që kjo të ndodhte për herë të dytë.”“Që në fillim, burri im dhe unë zbatuam rregullin e ndershmërisë radikale. Çfarë do të thotë kjo; Se ne themi pikërisht atë që na ndodh, pa rrotullime apo zbukurime, nga më e vogla tek më e madhja. Ne e zbatojmë atë që nga fillimi i marrëdhënies sonë dhe duket se ka rezultate pozitive. Rregulli nuk zbatohet aq lehtë në praktikë, por ne të dy jemi të gatshëm të vazhdojmë përpjekjen tonë”.

Advertisement

Çfarë është saktësisht ndershmëria radikale

Termi ka mbizotëruar për të përshkruar praktikën e ndershmërisë absolute, shmangien e gënjeshtrave edhe “të bardha”. Ndershmëria radikale ndodh kur një person nuk i thotë gënjeshtra tjetrit, madje edhe për gjërat ose situatat më të vogla që mund ta dëmtojnë atë.Është përdorur që nga viti 1997 me shumë njerëz që e ndjekin dhe shumë shprehin kundërshtimin e tyre, pasi ata konsiderojnë se madje mund të jetë shkatërrues për disa marrëdhënie.Në rastin e Mei Fox përfshin gjithçka që mund të ndodhë dhe të ndikojë në marrëdhënien e saj. Për shembull, nëse një koleg i saj i flet erotikisht ose i “bie” asaj, ajo do t’i tregojë burrit të saj. Së bashku me ndjenjat dhe mendimet që do ta krijojnë atë. Burri i saj do të bëjë të njëjtën gjë. Gjithashtu, nëse merr një mesazh nga një ish-partner. E njëjta gjë nëse sheh dikë në rrugë dhe i pëlqen pamja e saj.“Ndjekja e këtij rregulli nuk është aspak e lehtë. Ju detyron të përballeni me emocione shumë të forta dhe të përpiqeni t’i menaxhoni ato pa tension. Në një shoqëri që na mëson të jemi sa më të qetë dhe të butë të jetë e mundur, për të fshehur atë që ndiejmë dhe atë që mund të shqetësojë tjetrin, ndershmëria radikale është pikërisht ajo që thotë emri i saj: Radikal, dhe nëse më pyesni mua më shpëtoi marrëdhënien”.

Advertisement
313
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com