Komisionerja Genta Tafa (Bungo), e bija e regjisorit të famshëm shqiptar

Advertisement

Komisionerja e Vettingut njihet si vajza e regjisorit Leka Bungo. Në periudhën 1993-1996, Genta Tafa (Bungo) ka punuar si juriste në Drejtorinë Juridike dhe Konsullore në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Nga shkurti 1996 deri në shtator 2003 ka punuar si pedagoge e brendshme në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës. Ndërsa në periudhën shtator 2003 – dhjetor 2006 ka punuar në MPVD, në fillim si përgjegjëse e sektorit juridik e më pas si Drejtore e Drejtorisë Juridike dhe Marrëdhënieve me Jashtë.

Nga viti 2008 deri në 2012 është angazhuar si pedagoge e brendshme pranë një Universiteti privat dhe që nga nga viti 2012 ka ushtruar aktivitetin e saj në fushën e përmbarimit gjyqësor privat.

Reputacioni i krijuar prej vitesh ka bërë që ajo të etiketoj si “zonja e hekurt”. Në bazë të informatave që kanë ardhur pranë portalit infront. Org Genta Bungo ka arritur të krijoj një pasuri marramendëse me anë të korrupsionit për favore brenda dyerve të KPK-së.

Komisioneria Genta Tafa Bungo ka një eksperiencë të gjatë si lektore, në universitete të ndryshme publike dhe jopublike të vendit që nga viti 1996 deri në vitin 2016.

Advertisement

Duke qenë se Bungo ka një natyrë shumë kërkuese, paga i duket pak, vendosi të punoj fort edhe ditën e që duhet të varroste të shoqin. E la atë të dergjet akoma pa u futur në varr dhe u nis për në KPK për të mbyllur pazaret me gjykatesit e korruptuar.

Komisioneres i është rritur goxha numrat në llogarinë e saj bankare, ndër të cilat edhe një depozitë bankare me gjendje 10 000 000 Lekë.

Duke pasur individ të tillë brenda procesit te Vettingut edhe besushemeria nuk është më e njëjtë, drejtësia nuk bëhet ashtu siç pritej nga të gjithë për shkak të parregullsive të panumërta dhe skandalet ku janë përfshirë thuajse gjithë anëtarët e KPK-së.

Advertisement
284
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com