Koha kur komisineri Roland Ilia kandidoi nën siglën e Partisë G99 të Erion Veliaj

Advertisement

Roland Ilia edhe pse Anëtar i Komisionit të Pavarur të Kualifikim (KPK) ka vërtetuar se nuk ka ditur të bëjë si duhet detyrën e tij dhe për më tepër ka marrë postin duke shkelur edhe ligjin. Ai kandiduar nën siglën e Partisë G99 në vitin 2009, parti e cila është drejtuar në atë kohë nga Erion Veliaj.

Një ndër kushtet për tu bërë pjesë e KPK-së është që përsoni të jetë i depolitizuar dhe duhet të ketë 10 vite pa aktivitet politik, gjë që nuk figuron kështu për të.

Advertisement

Ama dështimi e ndoqi nga mbrapa Roland Ilian pasi nuk arriti dot të merrte asnjë mandat. Dështimi në politikë solli më pas prova të njëpsnjëshme edhe në drejtime të tjera. Ai ka punuar si avokat dhe pedagog në Shkodër derisa u bë pjesë e procesit të Vettingut.

Advertisement
356
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com