“I pritet koka” një tjetër prokurori të ndershëm/ KPK shkarkon Enrik Haxhiraj

Advertisement

Bëma e rradhës nga ana e anëtarëve të Vettingut është shkarkimi nga detyra e prokurorit të ndershëm të Apelit në Vlorë Enrik Haxhiraj. Mesa duket anëtarët e KPK po i qëndrojënë stoik mendësisë për shkatërrimin total të institucioneve të drejtësisë, duke shkarkuar gjyqtar të ndershëm dhe duke hapur vende vakante për gjyqtar të lidhur me krimin.

Haxhiraj e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1989 si prokuror në Prokurorinë e Vlorës. Në vitin 1992 ai është emëruar si zv.drejtues po në atë prokurori dhe në periudhën kohore 1995-1998 ka mbajtur pozicionin e drejtuesit. Nga viti 1998 e në vazhdim ai ka punuar  rreth 20 vite si prokuror në Prokurorinë e Apelit të Vlorë.

Advertisement

Senca dëgjimore zgjati rreth 4 orë,nga ku relatorja e çështjes, Pamela Qirko, studentja ngelëse, me mungesa të theksuara profesionalizmi dhe intelekti tentoi të përbaltë figurën e një prokurori si Enrik Haxhiraj.

Prokurori Haxhiraj i kundërshtoi të gjitha gjetjet e KPK dhe balancat negative të konstatuara nga analiza financiare, prandaj kërkoi me ngulm rivlerësimin e emrit të tij.

Ama meritokracia përsëri dështoi pasi ka rnënë në dorë të njerëzve të pafatë por që fatkeqësi luajnë rol kryesor në Reformen në Drejtësi.

Advertisement
359
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com