Hamshori Roland Ilia deklarim të rremë përpara Komisionit Ad hoc, përveçse i arrestuar nuk ka kualifikimin e gjuhës Angleze

Advertisement

Nga ana jonë si portal është publikuar fakti se Komisioneri i Pavarur e Kualifikimit Roland Ilia ka qënë i punësuar si pedagog në Universitetin e Drejtësisië në Shkodër që prej vitit 1996, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër në qershor 2017, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë  e ka emëruar petagogun Roland Ilia Komisioner në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Në vitin 2010 në ngarkim të Komisionerit të Pavarur të Kualifikimit Roland Ilia është regjistruar proçedimi penal me nr 322 viti 2010 , për veprën penale të korrupsionit dhe falsifikimit të dokumentave,  vepra penale këto shum të rënda.Hetimi dhe proçedimi penal me nr 322 viti 2010 dhe  përmbyllja e tijë me akuzë nuk është bërë vetëm në pritje të disa letërporosive të kërkuara nga shteti Maqedonas të cilat nuk ju vunë në dispozicion hetimit,I ngarkuar me zgjidhjen e kësaj çështje ishtë ngarkuar prokurori Sajmir Bahiti. Në vitin 2016, në emër të Komisionerit të Pavarur të Kualifikimit Roland Ilia, është regjistruar proçedimi penal nr 964 të vitit 2016, për veprën penale të veprimeve që zbulojnë të vërtetën parashikuar nga neni 301 i Kodit Penal ,vepër penale që është kryer në dëm të vetë drejtësisë, pra i dëmtuar nuk është shteti por vetë e drejta dhe vepër penale që nuk është aspak etike dhe profesionale me detyrën që Roland Ilia është duke ushtruar. Komisionerit të Pavarur të Kualifikimit Roland Ilia është bërë pengesë për zbulimin e veprës penale të “Korrupsionit pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal dhe për veprën penale të “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike” parashikuar nga neni 245/1 i Kodit Penal dhe “Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, të kryer në bashkëpunim të parashikuar nga neni 244 i Kodit penal Njëkohësisht për këtë vepër dhe këtë proçedim është dhënë dhe një masë sigurimi detyruese dhe është pikërisht vendimi nr 145765125 datë 24.11.2016 të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Shkodër. Kodit Penal.

Advertisement
Në proçedimin penal nr 964 të vitit 2016, për veprën penale të veprimeve që zbulojnë të vërtetën parashikuar nga neni 301 i Kodit Penal Roland Ilia ka përgjime dhe biseda rozë të kryra midis tijë dhe studenteve ,veprime ku Roland Ilia i kërkonte favore seksuale në këmbim të notës kaluese  veprime që kanë të bëjnë me vepër penale. Roland Ilia  është zgjedhur në këtë pozicion në mënyrë skandaloze në kundërshtim flagrant me ligjin  Nr. 84/2016 “Për Rivlersimin Kalimtar të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në Republikën e Shqipërisë” dhe pikërisht në nenin 6,  ku përcaktohen Kriteret e zgjedhjes së anëtarëve të institucioneve të rivlerësimit .

Roland Ilia nuk Plotëson kushtet dhe për një tjetër fakt pasi ky komisioner nuk pka kualifikimin e guhës së huaj dhe gënjen në komisionin e mbledhur për verifikimin e kushteve të tijë për antar i KPK , pas i shmanget pyetjes të bërë nga një prej antarëve të komisionit të cilët e kanë kthyer në pazare të shpifura në dëm të shtetit Shqiptarë .

Advertisement
569
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com