“Hallakatjet” nëper dyert e gjykatave/ Ja si shtyhen pa arsyje seancat gjyqësore të Luan Dacit

Advertisement

Mbizotëron heshtja ne lidhje me çështjen e gjyqtarit Luan Daci, ku për plot katër herë është shtyrë gjyqi ndaj tij. Ai akuzohet për falsifikim të dokumenteve, prandaj edhe Prokuroria e Posaçme kërkoi 1 vit burg për Dacin.

Sipas Kodit penal kjo vepër penale dënohet deri në tre vjet burg. Luan Daci është shkarkuar në vitin 1997 për shkak se ka mbajtur të fshehur një vendim në lidhje me një firmë piramidale për rreth 6 muaj, si dhe ka organizuar një grevë në ambjentet e gjykatës së Tiranës.

Por gjatë aplikimit për të qenë pjesë e KPA-së, në intervistën me Komisionin Parlamentar ad hoc, Daci fshehu shkarkimin nga detyra duke pohuar se kishte ikur me dorëheqje.

Advertisement

Pas hetimeve, SPAK kërkoi pezullimin nga detyra të tij dhe akuzoi Dacin se ka fallsifikuar dokumentat. Ai u pezullua nga puna, por më pas gjykata e Posaçme e Apelit vendosi rikthimin e tij në punë.

Pas kësaj, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi për pezullimin e tij nga detyra deri në përfundim të procesit.

Advertisement
246
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com