Gjermani: Në paraburgim 8 anëtarë të organizatës “Qytetarët e Rajhut”

Advertisement

Berlini në gatishmëri – Anëtarët e një lëvizjeje ekstremiste donin të depërtonin në Bundestagun gjerman

Tetë nga 25 të arrestuarit në kuadër të operacionit për çmontimin e organizatës terroriste “Reichsbürger” tashmë janë lënë në paraburgim me akuzën e shfuqizimit të rendit aktual të lirë demokratik shtetëror në Gjermani, njoftoi pak kohë më parë prokurori federal Peter Frank .

Duke folur për shtypin, Frank iu referua një “organizate terroriste e cila u formua rreth Princit Henry XIII dhe ishte në formën e një këshilli, të strukturuar si një organizatë qeveritare”. ndikuar ideologjikisht nga teoritë e konspiracionit dhe teoria QAnon. Drejtuesit e organizatës tashmë po përgatiteshin të merrnin poste të caktuara në shtet, theksoi Prokurori dhe shtoi se ka pasur edhe mendime për një pushtim të armatosur të Parlamentit Federal.

Vendi është në gatishmëri të lartë kundër kërcënimeve të ekstremizmit, tha zëdhënësi i qeverisë

Operacionet e sotme dëshmojnë se Gjermania është në gatishmëri kur bëhet fjalë për kërcënimin e ekstremizmit, tha zëdhënësi i qeverisë Steffen Hebstreit, duke iu referuar shpërbërjes së bërthamës udhëheqëse të grupit terrorist Reichsbuerger.

Nga ana e Ministrisë së Mbrojtjes, zëdhënësi Arne Kolatz , i pyetur për arrestimin e një ushtaraku në shërbim si anëtar i organizatës, theksoi se forcat e armatosura gjermane zbatojnë një politikë të “tolerancës zero” ndaj elementëve ekstremistë. “Çdo rast individual është jashtë tolerancës sonë ”, tha z. Kolats.

Advertisement
327
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com