E rëndë/ Serbët mbajtën peng për 17 ditë trupin e shqiptarit, donin të mbulonin dhunën

Advertisement

Shteti serb ka lejuar tërheqjen e trupit të 28-vjeçarit nga Kosova, Arben Zymberi, 17 ditë pasi ai humbi jetën në burg dhe kjo sipas ish-luftëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Meçan Zotaj u bë me qëllim për të mbuluar shenjat e dhunës mbi trupin e të riut.

Këto deklarata Zotaj i bëri në një intervistë për Euronews Albania, sipas tij, Kosova dhe Shqipëria duhet të dërgojnë ekspertët e tyre për autopsinë e trupit.

“Pas 17 ditësh, shteti serb ka lejuar që të tërhiqej trupi i tij, ata janë munduar me çdo kusht që të mbulojnë çdo dhunë, çdo terror që është ushtruar në trupin e Artanit.

Dhe pas 17 ditësh, me insistim të shtetit të Norvegjisë, me kërkesë të familjes. Ata e kanë lëshuar trupin, dje ka udhëtuar për në Norvegji. Me kërkesën e familjes, autopsia do të bëhet atje.

Advertisement

Është e udhës dhe është e domosdoshme që Kosova të dërgojë ekspertët e vet, të bashkëpunojë me Norvegjinë, por edhe Shqipëria si të drejtë kushtetuese që e ka të kujdeset për çdo shqiptar që gjendet jashtë trojeve shqiptare kudo që janë, nuk do të ishte keq që të dërgonte një ekspert të autopsisë nga ana e saj që të bëhej një komision që të zbardhet e vërteta për një djalë të ri, i cili thjesht e donte jetën dhe e donte atdheun aq shumë”, theksoi ai.

 

Advertisement
312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com