Afrimi i një 97’ të dytë është afër/ Mosarrestimi i Luan Dacit do të na kryqëzojë

Advertisement

 

Një ndër kriteret e Vettingut është normalisht që subjektet e drejtësisë të jenë të shkeputur nga lidhjet me politikën. Ama mesa duket Luan Daci në historikun e tij ka prapaskena dhe lidhje me funksione partiake, kjo do te thotë si ai është një marionetë e krimit dhe politikanëve, u sherben interesave të tyre dhe për ketë arsye duhet flakur jashte dyerve të drejtësisë dhe të futet në burg.

Seancat e shtyra vashdimisht per gjyqtarin Luan Daci dhe  zvarritja e këtij procesi fsheh pas vetes fakte tronditëse duke qenë se ai është pergjegjes i trazirave të 97 dhe firmave piramidele. Konkretsisht bëhet fjalë për gjykimin e një ndër firmave që zhvati shqiptarët dhe i la ata pa asgjë.

Luan Daci edhe pse kishte vendosur shpërndarjen e fondacionit “Xhaferri”, çuditërisht e ka mbajtur vendimin në zyrën e tij 6 muaj me radhë, ndërkohë që shqiptarët vijonin e dorëzonin para tek firma piramidale.

Gjithashtu Luan Daci gënjeu para Avokatit të Popullit për të fituar një pozicion në institucionet e rivlerësimit të prokurorëve dhe gjyqtarëve.

Gjatë procesit të votimeve në vitet 2000 në komisionin e qeverisjes vendore të kryeqytetit, nënnkryetari ishte Luan Daci.
Luan Daci është shprehur se: “Fletet e votimit janë shpërndarë që mbrëmë, gjithashtu proces-verbalet, skedat, vulat, i kanë pasur njësitë mbrëmë dhe sot ka filluar shpërndarja. Qytetarët do të kenë një gjë të qartë, që listat e votimit do të jenë sot në sirtar nëpër komisione dhe nesër ata do të jenë të gjithë para kutisë së votimit për të parë nëse e kanë emrin ose jo.”

Advertisement

Kjo dëshmon lidhjen e tij me polikten dhe se duke qene se ka pasur postin e nenkryetarit të komisionit ka pasur lidhje terdhore me partitë.
Ligji e ndalon dhe e përjashton një gjë të tillë, prandaj edhe studio ligjore ‘Jurisprudenca’  ka bërë një kallzim penal për Luan Dacin por akoma është në pritje të një përgjigjeje.

 

Advertisement
269
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com