Zyrtari ukrainas: Rusët i trajtojnë të vdekurit si mbeturina në Mariupol

Advertisement

Forcat ruse kanë filluar të përdorin traktorë për të zhvarrosur dhe transportuar trupat e civilëve të vrarë nga bombardimet në qytetin port juglindor të Mariupol të okupuar të Ukrainës, pretendon një zyrtar ukrainas.

“Trupat gërmohen, ngarkohen në traktorë dhe dërgohen në morg,” tha në një postim në Telegram, Petro Andryushchenko, një këshilltar i kryetarit të bashkisë së Mariupol, i cili ndodhet jashtë qytetit.

Advertisement

Ai pohoi se disa prej trupave më pas varrosen në varre masive.

“Trajtimi i të vdekurve si mbeturina është bërë normale,” tha Andryushchenko.

Al Jazeera nuk mundi të verifikonte në mënyrë të pavarur pretendimet e tij.

Advertisement
43

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *