Profilet/ Njihuni me katër ministret e reja të qeverisë “Rama 3”

Advertisement

Shumica e ministrave u rikonfirmuan, por kryeministri Edi Rama kishte vendosur të fuste edhe emra të rinj në kabinet.

Drejtimin e Ministrisë së Bujqësisë e mori Frida Krifca, e cila deri më sot ka qenë Drejtore e Agjencisë për Zhvillimin Bujqësore dhe Rural (AHZBR). Krifca zëvendësoi në këtë post Milva Ekonomin.

Një tjetër emër i ri është ai i Delina Ibrahimajt, që u vendos në krye të Ministrisë së Ekonomisë e Financave. Deri në momentin që Rama i “thirri emrin” për ministre, Ibrahimaj ka shërbyer si Drejtore e Përgjithshme e Tatimeve.

Ajo është e diplomuar për Ekonomi Ndërkombëtare në Universitetin Boçoni të Milanos, ka kry er Master Shkencor për Menaxhim dhe Doktoraturën për Menaxhim të Bankave dhe Financave në Universitetin e Romës, Tor Vergata.

Advertisement

Edona Bilali nga ana tjetër, që u bë ministre për Sipërmarrjen, ishte numri një në listën e PS për Shkodrën gjatë zgjedhjeve të prillit. Ajo është konsulente biznesi dhe ka bashkëpunuar me sipërmarrje të mëdha në vend.

Bora Muzhaqi, të cilës iu besua posti i ministres për Rininë dhe Fëmijët, spikati gjatë fushatës dhe zgjedhjeve të 25 prillit.

Ajo ka studiuar dhe punuar në Angli, ndërsa pas zgjedhjeve u bë zëvendës ministre Arsimi, me vendim qeverie.

Advertisement
327