Presidenti Macron: Shqipëria dhe vendet e tjera po i marrin afganët e evakuar kundrejt shpërblimit

Advertisement

Presidenti Francez, Emmanuel Macron u është përgjigjur akuzave të bëra kundër tij, në kontekstin e krizës afgane, duke thënë se edhe shqipëria po shpërblehet për akomodimin e tyre..

Presidenti tha se akuzat nga opozita e krahut të djathtë në prag të zgjedhjeve presidenciale ishin naive, raportojnë mediat vendase.

Macron: Ne duhet të bëjmë detyrën tonë, sepse janë familjet e grave dhe burrave që na kanë ndihmuar dhe bashkatdhetarët tanë duan që Franca të mbajë nivelin e saj dhe rolin e saj moral e të jetë në lartësinë e detyrave të saj.

Makron shtoi se Shtetet e Bashkuara të Amerikës po evakuojnë afganët, të cilët më pas zhvendosen në Shqipëri ose vende të tjera kundrejt shpërblimit.

Advertisement

Macron: Si veprojmë, kur Shtetet e Bashkuara të Amerikës evakuojnë afganët, të cilët më pas zhvendosen në Shqipëri ose vende të tjera, kundrejt shpërblimit? Kjo është një pyetje që ne duhet t’i bëjmë vetes si evropianë dhe unë nuk dua që ne të vuajmë.

Advertisement
419