Përse nuk dha llogari Genoveva Calavera për foton nudo të Firdes Shulit?

Advertisement

Monitorimi i Vettingut u krye nga shefja e operacionit ndërkombëtar të monitorimit në Shqipëri, Genoveva Calavera. Kjo e fundit u largua nga shqipëria bashkë me hajdutët e saj.

Kjo e fundit u largua duke e lënë procesin e vettingut një nyje të pazgjidhur, që do të thotë se nuk e ka bërë detyrën e saj të monitorimit të vettingut ose ka bërë një sy qorr e një vesh shurdh dhe i ka lënë kriminelët dhe të korruptuarit të kalonin lirshëm dhe pa pengesa në vetting.

Në një deklartë nga shefja e “ONM”-së, Calavera duket e trembur nga e vërteta dhe i cilëson shpifje ngjarjet e ndodhura në procesin e vettingut. Mesa duket, Calavera po shpif për shpifje vetëm e vetëm për t’u mbrojtur.

Po përse iku Calavera nga Shqipëria pa dhënë llogari për pikturën nudo të komisioneres Firdes Shuli?

Shefja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit në Shqipëri, Genoveva Calavera e pa me sytë e saj pikturën nudo të Firdesit e cila rrinte varur në zyrën e kësaj të fundit. Pra, Calavera shkoi në zyrën e Firdesit e informuar nga lajmet tona se Firdesi mbante në zyrë një pikturë nudo, pikturë e cila tërhiqte “klientelën” e saj, të dënuar e të pandehur, për ta kthyer zyrën e saj në dhomë gjumi.

Shefja e “ONM”-së vërtetoi vetë edhe njëherë se lajmet janë të bazuara dhe të faktuara. Lajmet hedhin dritë mbi të vërtetën e procesit të vettingut në Shqipëri që mesa duket Calavera nuk e pranon dot të vërtetën e hidhur të vettingut të llumosur që nuk i bëri dot derman dhe u largua.

Advertisement

Calavera ka sekuestruar me dorën e saj foton nudo, e cila ka pasur përmasat prej 1 metra  gjatësi, dhe 65 cm e gjërësi, në sfond me njgjyrë rozë dhe me organin gjenetal të pa depiluar, flokë të gjata me ngjyrën e flokëve të Firdesit.

Piktura nudo  është lënë në ruajtje ekspertit  ndërkombëtar,  pjesë e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) është dhe Hans Kijlstra, gjyqtar i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane. Ekspert i trafikimit të qënieve njerëzore.

Nëse Calavera kishte ardhur në Shqipëri për të drejtën, duhej urgjentisht ta shkarkonte Firdes Shulin dhe ta dënonte atë. Por mesa duket, edhe Calaverës i pëlqejnë shpifjet dhe për kaq kohë sa ndenji në Shqipëri mësoi se dielli, ndoshta mund të mbulohet dhe me shoshë.

Advertisement
197