Përkthyesi afgan që ndihmoi britanikët: Largimi i avionit nga Kabuli ishte momenti më i lumtur i jetës

Advertisement

Një përkthyes afgan i cili punon për ushtrinë britanike, e ka përshkruar momentin kur është një avion për t’u larguar nga Afganistani si momentin më të lumtur të jetës.

Burhan dhe familja e tij iu lutëm qeverisë britanike për ndihmë javën e kaluar duke thënë se jeta e tyre ishte e rrezikuar.

Duke folur nga hoteli ku po qëndron për të kryer karantinën e detyruar, ai tha se ishte shumë mirënjohës për jetën e re që do të nisë larg Kabulit.

Advertisement

Ai i bëri thirrje qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar të bëjë sa më shumë për evakuuar kolegët e tij të cilët vijojnë të qëndrojnë të bllokuar në Kabul. “Ata janë në rrezik”, theksoi ai.

Advertisement
291