Paralajmëron Yuri Kim: Qeveria e SHBA do t’u kërkojë llogari indvidëve të korruptuar. Ja hapat që do të ndiqen

Advertisement

Ambasadorja amerikane në Shqipëri, Yuri Kim, ka reaguar pas vendimit të presidentit të SHBA-ve, Joe Biden, për ta vendosur luftimin e korrupsionit si një interes thelbësor të sigurisë kombëtare të SHBA.

Yuri Kim thekson se qeveria amerikane do të ndërmarrë më shumë hapa për të kërkuar llogari ndaj individëve të korruptuar dhe organizatave kriminale.

“Presidenti Biden vendosi sot zyrtarisht luftimin e korrupsionit si një interes thelbësor i sigurisë kombëtare të SHBA. Prandaj, qeveria e SH.B.A.-së do të ndërmarrë më shumë hapa për të kërkuar llogari ndaj individëve të korruptuar, organizatave kriminale transnacionale dhe të tjerëve. Hapat do të përfshijnë forcimin dhe ndërtimin e sanksioneve anti-korrupsion të synuara; forcimi i veprimit të zbatimit të ligjit; dhe rritjen e mbështetjes për shoqërinë civile, mediat, organet shtetërore dhe lokale, partnerët ndërkombëtarë dhe aktorët e tjerë të mbikëqyrjes dhe llogaridhënies”, shkruan Kim në rrjetet sociale.

Advertisement
Advertisement
269
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com