Nuk kishte ndodhur më parë/ “Fluturojnë” lopët, ndërhyjnë helikopterët dhe parashutat, ja arsyeja

Advertisement
Advertisement

Një ngjarje e pazakontë është shënuar në Zvicër dhe pamjet po bëjnë xhiron e rrjetit. Gjatë sezonit veror lopët çohen në kullotat alpine zvicerane, por disa prej tyre kanë mbetur të plagosura dhe për këtë është dashur ndërhyrja e helikopteri për t’i zbritur ato poshtë në fshatin Klausenpass. 12 lopë ‘fluturuan’ në qiellin zviceran rreth 1,950 metra mbi nivelin e detit, ndërsa pjesa tjetër e tufës  prej 1.000 lopësh do të zbresin përmes shtigjeve malore nga dhe ku u ngjitën për të shkuar tek kullotat.

Advertisement
721