Kush po i përdor komisionerët publikë?! Pse po selektojnë apelimet për gjyqtarët/prokurorët!?

Advertisement

Nëse pa dashur KPK-ja bën diçka që nuk ju pëlqen hartuesve të listave, atëherë vihen në lojë dy komisionerët publik me turne! E ONM-ja kujtohet dhe ulëret vetëm për rastet kur atyre i kanë fry te veshi me letra anonime e të sajuara apo edhe në takime private! Ky pra është standarti i vetingut, komisionerëve publike dhe ONM-së fatkeqësisht.
Shkruan Flamur Vezaj

Dy komisionerët publikë pranë “vetingut”, Darjel Sina dhe Florjan Ballhysa, sipas ligjit, kanë për detyrë të ankimojnë vendimet e mos shkarkimit të prokurorëve/gjyqtarëve në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit gjithmonë në rastet, kur ata mendojnë se ai ose ajo NUK duhet të jetë në sistemin e drejtësisë pas dhënies së vendimit nga KPK-ja! Pra, nëse një prokurore/gjyqtare kalon shkallën e parë, janë këta dy komisionerë që mund të ankimojnë vendimin në Apel!!
#Por çfarë po ndodh!!?

Dy komisionerët Sina e Ballhysa kanë ngritur një praktikë të paprecedent! Sipas statistikave ata ankimojnë në Apel, në mënyrë selektive vendimet ku prokurori/gjyqtari është vlerësuar pozitivisht nga tre anëtarët e vetingut! Ndërsa rezultojnë dhjetra raste, kur dy komisioneret NUK ankimojnë vendimet kur trupa gjykuese e vetingut ndahet në vota, dy me një! Pra për komisionerët nuk përbën shkak për të kërkuar shkarkimin e prokurorëve/gjyqtarëve në Apel, kur një nga anetarët e KPK-së thotë që subjekti duhet të shkarkohet dhe jep mendimin e pakicës pse duhet të shkarkohet! Ndërsa, komisionerët, ankimojnë vendimet në mënyrë SELEKTIVE dhe të çuditshme ndaj disa prokurorë/gjyqtare që kanë kaluar shkallën e parë me tre vota, unanime! Dy komisionerët, kush i NDALOJE të apelojnë vendimet për gjyqtaren e Apelit Edlira Petri (bashkshorten e S.Sadushit), po për gjyqtaren e Apelit administrative Altina Nasufi, gjyqtarin njëherazi kryetar i Gjykatës së Tiranës Petrit Çomo, prokurorin e Tropojës Artan Shtungza, prokuroren Aferdita Vatnikaj (Ndou), prokuroren Marjeta Zaimi, prokurorin e Arenc Çela e prokurorin e SPAK-ut Klodian Braho e disa të tjerë! Po ONM-ja, pse nuk bërtet edhe për këta që kanë kaluar shkallën e parë me vota të ndara??! Pse ONM-ja nuk i kërkon komisionerëve, meqënëse ata nuk ndihen, ti ankimonin këto raste?! Kush i ndaloji ta bënin ankimin edhe pse një anetar i KPK-së rendit argumentet për shkarkim!? Nga ana tjetër, dy komisionerë, kane ankimuar vendimet e dhëna në mënyrë UNANIME si për rastin e prokurorit Arben Dollapi, Besnik Cani, Gentjan Osmani, Elizabeta Imeraj, Antoneta Sevdarin, etj etj! Pra këta edhe pse kanë kaluar në mënyrë UNANIME nga shkalla e parë, vendimet e tyre janë ankimuar nga komisioneret!?!

Advertisement

Nuk do te thoja asnjë fjale, nëse të gjithë ata që kalojnë me dy vota, komisionerët ti apelonin, por kjo nuk po ndodh dhe kësaj i vjen erë e keqe, pasi dikush po i përdor sipas interesave të caktuara! Çka me ngre dyshimet se siç po selektohen gjyqtarët/prokurorët nga disa standarte të vetingut, të njëjtin selektim po e bëjnë edhe komisionerët publikë! Ose thënë ndryshe, Komisionerët, tashmë janë kthyer në siguresë ose diga e dytë e atyre që NUK duhet të kalojnë apo duhet të kalojnë. Pra, nëse pa dashur KPK-ja bën diçka që nuk ju pëlqen hartuesve të listave, atëherë vihen në lojë dy komisionerët publik me turne! E ONM-ja kujtohet dhe ulëret vetëm për rastet kur atyre i kanë fry te veshi me letra anonime e të sajuara apo edhe në takime private! Ky pra është standarti i vetingut, komisionerëve publike dhe ONM-së fatkeqësisht!

#BollMeSelektimeSeKjoNukQuhetReforme#

Nga Pamfleti.net

Advertisement
274
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com