Kur ligji prek të gjithë përveç Xhensila Pinen/ Komisionerja e Vettingut me standarte të dyfishta

Advertisement

Për komisionerët e Vettingut ligjet janë vetëm në letra apo për t’i zbatuar për gjyqtarët dhe prokurorët që ata hetojnë dhe vetja e tyre skualfikohet nga “gjykimet”.

Kur tani kanë kaluar vite nga startimi i procesit të Vettingut, për komisionerët dalin vazhdimisht shkelje flagrante në lidhje me profesionalizmin dhe figurën e tyre.

Në një situatë të tillë skandali dyshohet se është përfshirë anëtarja e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Xhensila Pine. Ndaj saj kanë nisur hetimet për ndërtimin e paligjshëm të një kulle pesëkatëshe me sipërfaqe 362.9 m2, në rrugën “Mihal Duri”, në Tiranë.
Në formularin e deklarimit të pasurisë fillestare, para se te merrte detyrën si anëtare e KPK, këtë pronë ajo e deklaron në emër të bashkëshortit Egon Sinani, si trashëgimi dhe të legalizuar, por pa i caktuar vlerë. Të paktën deri në vitin 2018, nuk i ka caktuar vlerë, sipas të dhënave të ILDKPKI-së. Më pas vilën e shëndërroi në një pallat.

Advertisement

Kujtojmë se për raste të tilla kjo komisionere nuk ka nguruar të shkarkojë gjyqtarë dhe prokurorë në mënyrë të menjëhershme.

Advertisement
210
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com