Komisionerja që “zhvati” aq sa mundej/ Pallati 5 katësh i Xhensila Pines nën hetime nga SPAK

Advertisement

Një nga momentet më kulminante të Reformës në Drejtësi është padyshim Vettingu, ku kalojnë në skaner të gjithë prokurorët dhe gjyqtarët në vend.

Proces i cili ka degarduar në një formë tepër të shëmtuar ku alenca me krimin i ka zënë vendin ligjit dhe së drejtës.

Redaksia jonë In-front.org ka publikuar fakte mbi komisioneren Pine e cila ka një pasuri të konsiderueshme të padeklaruar. Xhensila Pine ka ndërtuar një banesë 5 katëshe në mes të Tiranës dhe askush nuk reagon për këtë gje. Nuk pyet kush ku i gjeti lekët, kush ia dha miratimin për të nisur ndërtimin e viles.

Për më teper Xhensila Pine nuk e ka deklaruar këtë kullë pesëkatëshe me sipërfaqe 362.9 m2, në rrugën “Mihal Duri”, në Tiranë.

Advertisement

Para se të bëhej pjesë e KPK-së, Xhensila kishte deklaruar këtë pronë në formularin e deklarimit të pasurisë fillestare, si pronë në emër të bashkëshortit të saj Egon Sinani, si trashëgimi por pa i caktuar vlerë.

Të paktën deri në vitin 2018, nuk i ka caktuar vlerë, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Advertisement
169