Ilir Meta njeh Kuvendin e ardhshëm, ja lëvizja e radhës

Advertisement

Presidenti i vendit, Ilir Meta ka njohur Kuvendin e dalë nga zgjedhjet e 25 Prillit.

Në dekretin e firmosur nga presidenti thuhet se parlamentit aktual i mbaron afati në 9 Shtator, dhe një ditë më pas do të thërritet dhe seanca që do të startojë legjislaturën e 10-të.

Pas më shumë se dy vitesh nga djegia e mandateve, në këtë Kuvend do të rikthehen PD dhe LSI, edhe pse qëndrimi që ato mbajtën për zgjedhjet e 25 Prillit ishte i ashpër, duke e quajtur procesin një masakër zgjedhore.

D E K R E T PËR THIRRJEN E MBLEDHJES SË KUVENDIT TË PORSAZGJEDHUR TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

Në mbështetje të nenit 65 pika 1, 67 pika 1, dhe 93 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, si dhe në kushtet kur Legjislaturës së IX-të të Kuvendit, i përfundon mandati në datën 09.09.2021,

Advertisement

D e k r e t o j:

Neni 1

Ditën e premte, në datë 10 shtator 2021, ora 10:00, thirret për t`u mbajtur mbledhja e parë e Legjislaturës së X-të të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 13207
Tiranë, më 01.09.2021

Advertisement
422