Emergjencë/  Bashkia e Shkodrës kërkon shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore

Advertisement

Bashkia Shkodër bëri sot një kërkesë për shpalljen e gjendjes së emergjencës pasi situata është përkeqësuar duke rrezikuar seriozisht shtëpitë dhe jetën e banorëve në Shirq të Dajçit, pasi shirat dhe shkarkimet në zonën e NënShkodrës janë shtuar shumë.

Argjinatura mbrojtëse është çarë dhe uji vërshon me shpejtësi duke përmbytur shumë shpejt banesat, gjënë e gjallë, shkollën “Pjetër Gaci”, Qendrën Komunitare, Qendrën Shëndetësore.

Kërkesa për shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore në Anën e Malit, Dajç dhe në Shkodër duhet të shqyrtohet menjëherë.

Advertisement

Bashkia Shkodër mendon se paraqet rrezik për banorët nëse nuk trajtohet shpejt.

Ky është detyrim përkundrejt njerëzve dhe pasurisë së tyre private e publike, thotë BAshkia Shkodër në njoftim.

Advertisement
172